Weetjes

Bloemen en planten: een bron van frisse lucht in je badkamer

BadkamerplantVeelgebruikte badkamerplanten zoals graslelies, bamboe, filodendrons en klimop – zijn niet alleen decoratief, maar ook gezond omdat ze de verontreinigde stoffen uit de lucht halen en vervangen door zuurstof.

(Lees verder)

 

 Ook witte lelies, potchrysanten, gerbera’s en arekapalmen zuiveren de lucht en houden de badkamer vrij van giftige stoffen als methanol (in bijvoorbeeld spaanplaat), benzeen (plastic en rubber) en trichloorethyleen (verf).

Hoe vermijdt u koude voeten?

Koude voetenMeer en meer mensen verkiezen tegenwoordig vloerverwarming boven gewone centrale verwarming. Vloerverwarming is niet alleen gezelliger tijdens de wat koudere maanden, het is ook een pak zuiniger in verbruik en dus ook beter voor het milieu.

(Lees verder)

Door het grotere verwarmingsoppervlak blijft de temperatuur in uw omgeving stabieler. De afwezigheid van radiatoren zorgt voor minder stof in huis. Dat maakt vloerverwarming uiterst geschikt voor allergiepatiënten, maar bespaart ook een hoop poetswerk. Niets dan voordelen, dus!

Recycleer uw warmte en bespaar!

CondensatieketelHebt u er al eens over nagedacht om uw traditionele ketel te vervangen door een condensatieketel voor het verbranden van aardgas of mazout? Dat heeft flink wat voordelen.

(Lees verder)

 

Bij het verbrandingsproces komt er waterdamp vrij die nog erg veel warmte bevat. Met een gewone ketel gaat die warmte verloren, want de waterdamp wordt onmiddellijk langs de schoorsteen afgevoerd. Een condensatieketel wint deze warmte terug door de verbrandingsgassen te condenseren via een warmtewisselaar. U bespaart energie en ook het milieu vaart er wel bij, want het gebruik van een condensatieketel vermindert de uitstoot van gevaarlijke gassen met meer dan 80%.